terug naar overzicht
Bericht delen

Gouden kans: een assistentieflat bewonen in West-Vlaanderen

We staan aan het begin van een enorme vergrijzingsgolf, waardoor de vraag naar gepaste woonruimte - zoals een leuke assistentieflat - voor ouderen in rap tempo toeneemt. Naar verwachting is over een jaar of tien ruim 55% van de bevolking in Vlaanderen boven de 60 jaar.

Ze zullen wonen in onaangepaste woonruimtes, die zich ook nog eens met name op het platteland bevinden. Doordat de maatschappij nauwelijks is ingericht op deze bevolkingsgroep zullen ze zich veelal binnenshuis verplaatsen.

De uitdagingen van de vergrijzing

Doordat er veel meer ouderen zijn komt de maatschappij onder grote druk te staan. Onder andere de arbeidsmarkt vormt een uitdaging, want wie biedt de kundige zestigplussers een baan? Maar nog belangrijker: wie onderhoudt deze grote groep senioren?

Daarbij willen zelfredzame ouderen langer thuis blijven wonen. Dit brengt natuurlijk ook de nodige risico’s met zich mee, waardoor er ook druk op de familie, verzorgers en gezondheidszorg komt te staan. Veel ouderen hebben aandoeningen, waardoor er hulpmiddelen noodzakelijk zijn, zowel binnens- als buitenshuis. Ben je senior en wil je alvast één slimme beslissing nemen? Bekijk eens een assistentieflat in Emelgem, nabij Izegem.
Velen kunnen het beamen: de aankoop van een assistentiewoning is een slimme zet. Als senior kom je in een veilige woonomgeving terecht, maar blijf je toch autonoom wonen. Je behoudt de eigen regie, investeert in de toekomst en bent woonachtig in een prachtige omgeving.

Een assistentieflat biedt uitkomst

Princess is gelegen in het centrum van Emelgem, en ligt op wandelafstand van Izegem. Een centraal gelegen asisstentieflat, die eenvoudig bereikbaar is via diverse toegangswegen, fiets- en wandelopties.

Deze woonruimtes zijn slim ingedeeld, gebouwd met kwaliteitsvolle materialen én oog voor detail. Je koop al een levensloopbestendige woning vanaf € 189.450,-, maar sindskort zijn de flats ook te huur!

Bekijk de modelassistentieflat

Wil jij de mogelijkheden op elkaar afstemmen en een bezoek brengen aan de modelassistentieflat? Neem absoluut contact met ons vastgoedexperts op.

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief