terug naar overzicht
Bericht delen
3 must-do’s

Hoe richt je jouw (klein) terras in?

Het kleine terras van je appartement aankleden is vaak een uitdaging. Je wilt een plekje om tot rust te komen, maar ook om samen te eten of te genieten van de natuur. Deze zaken combineren op een beperkte oppervlakte is geen eenvoudige opgave. Om jou op weg te helpen, bespreken we enkele aanbevelingen voor jouw terrasinrichting.

Veelzijdig meubilair

Kleren maken de man, meubels maken jouw terras. De aankleding van je balkon begint dan ook bij het juiste meubilair. Wil je plaats besparen, ga dan voor een bistroset. Die klap je makkelijk dicht en schuif je daarna aan de kant. Tegenwoordig bestaan ook elektrische barbecues voor je balkonreling als handige aanvulling. In combinatie met multifunctionele meubels win je heel wat ruimte. Een kussenbox kan bijvoorbeeld dienen als opbergplaats, bijzettafel én zitvlak. Heb je toch liever een vaste loungehoek? Plaats je zetel dan in de hoek van je terras. Dit creëert een idee van ruimte, zonder dat je inboet op het knusse gevoel. Met een zacht kussen en dekentje ben je klaar voor een mooie avond op je terras.

Kies voor groen

Ongeveer de helft van de appartementsbewoners mist een eigen tuintje. Begrijpelijk, want groen maakt gelukkig. Het is echter niet moeilijk om een charmante balkontuin aan te leggen. 

Met een verticale tuin tover je al snel een kale muur om tot een groene oase. De verschillende plantenhangers en -bakken voorzien jou van dat natuurlijke gevoel én besparen ruimte. Je hangt ze bovendien ook makkelijk over je balkonreling. Om dat ruimtegevoel sterker in de verf te zetten, verrijk je je balkon met een plantentrap. Door de verschillende niveaus zal je terras minder krap aanvoelen.


Je vult je terras trouwens best met bloemen en planten die floreren in potten. Dat zijn bijvoorbeeld petunia’s of geraniums, maar ook klimplanten en aardbeien doen het goed in verticale tuinen. Je kan ook kiezen voor een kruiden- of moestuintje, met een exotische plant als finishing touch. Een citroenplant past bijvoorbeeld perfect op jouw balkon. Let wel op, in de winter haal je deze vriend best binnen.

Heb je niet veel tijd? Kies dan voor een plant die weinig onderhoud vraagt, zoals lavendel. Ook kunstgras en een grote bloempot met waterplantjes voorzien jouw klein terras van een moeiteloze natuurlijke look.

Eye for detail

De aankleding van het terras van je appartement zit er bijna op, met ruim voldoende plaats voor enkele sprekende accenten.
Enkele opties voor jouw balkon: 

  •   Gezellige sfeerverlichting: hang lichtsnoeren tussen plantenhangers of plaats glazen lantaarns met kaarsen op tafel.
  •   Balkonschermen voor meer privacy: je wekt een natuurlijke uitstraling met een schutting uit riet of bamboe. Ook een kunsthaag maak je eenvoudig vast aan je balkonreling.
  •   Natuurlijke ondergrond: wil je geen kunstgras, opteer dan voor houten planken of bangkirai.
  •   Voor een huiselijk gevoel vul je dit aan met een zacht en weerbestendig tapijt.
  •   Creatieve bloempotten: geef je potten een likje verf. Niks leuker dan schoolbordverf, zodat je je ook nog eens kan uitleven met krijt.
  •   Uniforme stijl: te veel kleur zorgt voor een optische verkleining. Hou je daarom vast aan een consequente aanpak. Dit creëert rust en harmonie op je balkon.


Klaar voor je eigen terras?
Contacteer onze vastgoedexperts

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief