terug naar overzicht
Bericht delen

Huis kopen of niet in deze tijd? Moeilijke beslissingen tijdens corona

Het is voor niemand een makkelijke periode geweest het afgelopen jaar. Corona heeft iedereen wel in zijn greep en laat ook de vastgoedsector niet gespaard.

In België komen we momenteel uit onze derde lockdown en dat op nog maar een jaar tijd. Deze situatie maakt het zowel moeilijk voor de verkoper, de makelaar en de koper van een huis. Niemand blijft gespaard bij deze pandemie.

De belangrijkste vraag hierbij is of de woningen ook duurder worden door de coronapandemie en of mensen dit ook nog wel bereid zijn om te betalen?

Wat we al kunnen zeggen is dat de mensen meer oppassen met het maken van belangrijke beslissingen. Door Covid-19 is er veel onzekerheid ontstaan en dat schrikt de koper wat af. Er is geen werkzekerheid, ze hebben andere noden dan voor de coronapandemie en er zijn nog veel factoren die voor onzekerheid zorgen. Dit betekent natuurlijk ook dat de koper de beslissing van het kopen van een huis nog eens goed overweegt, misschien zelfs meer dan tijden voor Covid-19.

Toch zien we dat de huizen niet goedkoper worden. Dit komt vooral door de lage rentevoet van hypothecaire leningen. Alles heeft dus rechtstreeks te maken met hoe de financiële gezondheid van het land eruitziet. Dit is natuurlijk niet vreemd als je weet dat de bank geld nodig heeft om de economie draaiend te houden tijdens Covid-19.

Naast het feit dat de huizen er niet goedkoper op worden, verwachten ook mensen meer van hun woning. Nu ze een jaar thuis hebben moeten verblijven en zelfs werken, hebben veel mensen het belang ingezien over het hebben van een tuin of een grotere ruimte in het huis om in te werken. Extra ruimte is wat de mensen tegenwoordig willen en dat hebben ze vooral ontdekt tijdens en door Covid-19.

Deze dilemma’s maken het heel moeilijk voor de vastgoedsector. Toch is het nog altijd een goed idee om te investeren in een huis deze tijden, omdat de vraag het aanbod blijft overstijgen van de vastgoedsector zelfs tijdens Covid-19, dit is ook niet meer dan normaal aangezien mensen nu ruimer willen wonen.

Denk dus goed na over deze beslissing, maar ook tijdens Covid-19 is het kopen van een huis zeker interessant.

Ben je bezig met de beslissing om een huis te kopen? Aarzel dan zeker niet om informatie in te winnen bij Verstraete Development, ons team staat ten alle tijde klaar om u de nodige info te verschaffen.

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief