terug naar overzicht
Bericht delen

VOKA Ondernemen: Wij zijn voortdurend in ontwikkeling

Duurzame en kwalitatieve gebouwen ontwikkelen, met een bijzondere aandacht voor architectuur: dat is de ambitie van Verstraete Development. De onderneming van zaakvoerder Christophe Verstraete zette zich op de kaart als een bedrijf dat (middel)grote, gemengde woonprojecten ontwikkelt waar ze een meerwaarde aan toevoegt, met een duidelijke visie op duurzame stadsinrichting. In het najaar 2016 zal het team de vijfde verjaardag in de verf zetten.

Projectontwikkeling anno 2016 is complex, kennis- en kapitaalintensief. Inspelen op veranderingen en de dingen in vraag durven stellen, dat moet een tweede natuur worden. Daar maakt Verstraete Development graag werk van. “Wij wikken en wegen nauwkeurig iedere prikkel die iets kan bijbrengen aan de invulling van onze projecten”, zegt Christophe Verstraete. “Enerzijds voelen we de markt goed aan, onder meer via een sterk persoonlijk netwerk. Anderzijds beroepen we ons op uitvoerige data-analyse van gegevens, cijfers en statistieken om via een kritische benadering en een degelijke voorstudie de juiste projecten te kunnen selecteren. Dat helpt ons bij de doelstelling om een kwalitatief aanbod aan te bieden voor een realistische prijs.”

Het team gaat ook complexe projecten niet uit de weg. “Door de herontwikkeling van brownfields realiseren we een kernversterkende en groene inplanting voor de bewoners en hun omgeving. Een vlotte communicatie met de overheid is daarbij cruciaal. Daarnaast is het essentieel om voor ieder project de juiste partners te selecteren. Het is logisch dat we daarbij kritisch zijn, maar die aanpak passen we ook toe op onszelf, vanuit de overtuiging dat ons dat de nodige soepelheid en pit biedt om tijdig te kunnen anticiperen.”

In Kortrijk, waar het bedrijf gevestigd is, bereidt Verstraete Development een nieuw, ambitieus project voor: Kortrijk Business Park. Het gaat om een kantorencomplex met een strategische ligging, aan de Beneluxlaan. De site bevindt zich vlakbij de autosnelweg en op een steenworp van het centrum.

Ondertussen beleeft de onderneming zelf ook een grote expansie. “Met ons huidig team van twaalf personen hebben we zowel technische, financiële, juridische als commerciële expertise in huis. Als Kortrijk Business Park af is, verhuizen we met onze kantoren, om verder te schrijven aan ons groeiscenario, vanuit een heel aangename werkomgeving.”

(bron: VOKA Ondernemen juni 2016)

Datum: 15 juni 2016

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief